Alzheimer

Tachtig is prachtig echter…..
Maar naast het fysieke gebeuren gaat ook het geheugen problemen gaat.
Je gaat dan op onderzoek  hoe je dit kunt voorkomen en eventueel herstellen.
Vanuit de 0.groep kreeg ik dit hoopvolle bericht.
Frank

 

bron Mariëlle

Eindelijk is hier dan zoals beloofd, de informatie van SharpAgain. Voordat ik over SharpAgain vertel, wil ik eerst ingaan op het werk van Dale Bredesen, arts onderzoeker aan het Buck Institute of research on aging.
In 2014 kwam ik op het spoor van het werk van Dale Bredesen, die toen net een pilot onderzoek had afgerond met 10 mensen met dementie die gedurende een half jaar een multi therapeutisch behandelingsplan hadden gevolgd, met een verbluffende uitkomst: 9 van de 10 mensen herstelden en sommigen keerden zelfs terug naar hun werk.
Hij is na deze pilot doorgegaan met een groter onderzoek. De resultaten daarvan heb ik nog niet gevonden.

Hij beschrijft Alzheimer als een zwarte doos: er zijn multi factoren die een rol spelen waardoor iemand Alzheimer kan ontwikkelen. Hij zegt dan ook heel duidelijk dat het geen zin heeft om 1 mogelijk oorzaak aan te pakken, maar om heel breed te gaan kijken. En is hij met die oorzaken gaan werken, waarvan bekend is dat ze een rol spelen bij Alzheimer.
Dit betekent dat hij sowieso bij het diagnose stellen niet alleen kijkt naar iemands functioneren en dan alleen de gebruikelijke onderzoeken doet (bloed, mri, cognitieve testen). Nee, hij gaat uitgebreid onderzoeken of een van de tot nu toe bekende oorzaken een rol kan spelen en gaat daar een behandelplan op afstemmen. Stap voor stap uitproberen welke van de oorzaken de echte pit is bij het ontstaan van Alzheimer bij iedere individuele persoon.

Ik stuur hier een link mee van een lezing van hem eind 2016, waarin hij zijn zienswijze, werkwijze en ervaringen uitlegt. Het is nogal medisch gericht, dus voor een eerste kennismaking met deze benadering is SharpAgain hieronder toegankelijker. Laat ik aan jullie.
Dale Bredesen, lezing: https://www.youtube.com/watch?v=6D5aA_-3Ip8

En dan nu SharpAgain. Deze organisatie is opgericht in 2012, nadat men een documentaire had gezien van twee mensen die in 2011 doorheen Amerika zijn gereisd om mensen te interviewen die hersteld waren, of deels hersteld waren van dementie. Doorheen het hele land blijken er mensen te herstellen en blijken er al aardig wat dokters – of alternatieve behandelaren een andere benadering te hebben, welke maar niet wil doorkomen in de main stream medische wereld, jullie welbekend.

SharpAgain wil deze informatie over het voetlicht brengen en doet fantastisch werk in het geven van informatie – welke op dezelfde lijn zit als Dale Bredesen – en in het ondersteunen van mensen die de weg naar herstel willen bewandelen.

Allereerst de link van de docu uit 2011, van HealthAdvocates World Wide: https://www.youtube.com/watch?v=t1XvjeoOK0c

Vervolgens de website van SharpAgain. Boordevol zeer toegankelijke informatie en samenhangende informatie. De afgelopen 5 jaar hebben Rhea en ik enorm veel gespeurd naar vernieuwend onderzoek en aanpak en zijn daar nog steeds mee bezig.
Op de site van SharpAgain is veel samengebracht van wat we de afgelopen jaren tegenkwamen. Toppie.
Website SharpAgain: https://sharpagain.org/a-new-approach/

Ik hoor heel graag van jullie wat jullie en eventueel anderen van deze informatie vinden.

….