Diospyros kaki Creveld

20-06-2008

Kaki

 

Of voluit “Diospyros kaki Creveld” is een uitstekend homeopatisch middel tegen straling klachten. Het werkt zowel lichamelijke als emotioneel. En werkt bij oa:

  • radioactiviteit en straling (o.a. radiotherapie, UMTS, Tjernobyl, Fukushima !!
  • gifstoffen (o.a. chemotherapie)
  • vuur (o.a. jeuk)
  • trauma’s (PTSS; o.a. oorlog, rampen en brand)

Tijdens mijn zoektocht las ik in juni 2000 over het kaki-tree project . In de Hortus Botanicus in Leiden werd als project in het kader van de 400 jaar relaties Nederland en Japan door een Japans kunstenaar (Tatsuo Miyajima) een stek van deze boom geplant. Door Tatsuo worden stekken over de hele wereld geplant als symbool voor het overleven en groeien op een onwaarschijnlijke plek. Het is een vredesboodschap.
Toen ik dit las wist ik dat ik de energie van deze zeer bijzondere boom graag wilde gebruiken voor een nieuw homeopathisch middel. Een middel dat de aarde en al het leven op aarde kan helpen in deze tijd van vervuiling en strijd.

 

 

De Kaki staat in Nagasaki dichtbij het epicentrum van de Plutonium-bom die hier op 9 augustus 1945 viel. Deze bom betekende het einde van de 2e wereldoorlog. Een groot deel van de stad werd totaal verwoest en een hoog percentage van de bevolking stierf. Wonderbaarlijk overleefde deze boom. Haar overlevingskracht maakt deze boom tot Wereldboom.

 

Herzien/aangevuld mei 2015

Informaties zijn te krijgen bij: Marijke Creveld tel: 0031 (0)38 4542687; [email protected]; www.diospyroskaki.nl; www.homeopathiecreveld.nl

 

Marijke tijdens haar lezing op ons nulpuntenergie weekend in Drouwernerveen 2009

Overleven met straling

Kaki
De Wereldboom

Tekst: Dr. Marijke Creveld
2013

Inleiding
Op 9 augustus 1945 viel op Nagasaki de plutoniumbom. Dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een groot deel van de stad werd totaal verwoest en een hoog percentage van de bevolking stierf. Dicht bij het epicentrum overleefde een boom: de Kakiboom (Diospyros kaki). Hij zag kans het inferno, de straling en het vuur te overleven. Zijn overlevingskracht maakt deze Kakiboom tot Wereldboom.
Na de bom heerste rondom de boom de dood. Overlevenden kregen door de straling te maken met vreselijke ziektes, kanker (onder andere leukemie), dik littekenweefsel, inwendige bloedingen, haarverlies en geboorteafwijkingen.

De homeopathische middelen
Van deze Kakiboom in Nagasaki zijn in het jaar 2000 twee homeopathische middelen ontwikkeld: Diospyros kaki Creveld en Radix Diospyros kaki Creveld. Ondertussen heb ik en vele anderen al veel positieve ervaring opgedaan met deze middelen.

Het Radix middel schrijf ik voor bij klachten door trauma’s (PTSS), Diospyros kaki Creveld bij klachten door radio- en chemotherapie, straling en vuur.
Thema’s van de middelen
Thema’s waarbij de middelen werken zijn naar voren gekomen uit de provingen. De voornaamste thema’s zijn: oorlog, dood, vuur, verandering DNA, uitscheiden van stoffen en het thema wit en zwart. De proving van Diospyros kaki Creveld heb ik beschreven in een artikel (Creveld 2001) en in mijn boeken (Creveld 2001-2008 en 2010. De proving van Radix Diospyros kaki Cr. staat in mijn boek over de drie bomen (Creveld 2010).

De middelen zijn voorgeschreven met een positief resultaat aan mensen met problemen door straling zoals radiotherapie, radioactiviteit (Tjernobyl), electromagnetische straling (WIFI, zendmasten) en door giftige stoffen zoals chemotherapie. Daarnaast aan mensen met mentale, psychologische en lichamelijke klachten door een posttraumatische stress stoornis (PTSS) o.a. door oorlog (eerste en tweede generatie)(Creveld 2005b). Ook reageren mensen met klachten na vuur goed op het middel. Dit zowel vrij snel erna (slachtoffers van de vuurramp in Volendam in 2001), als vele jaren na de brand. (Creveld 2003, 2001-2008, 2010)
Straling
De laatste jaren is straling sterk toegenomen. Vanaf 1986 is er de radioactiviteit van Tsjernobyl en vanaf 2011 van Fukushima. Daarnaast heeft de zon sinds enkele jaren veel zonnevlekken waardoor meer radioactiviteit naar de aarde komt. Het aantal zendmasten, dect-telefoons, smartphones, WIFI veel andere zaken waarbij onder andere elektromagnetische straling vrijkomt, is de laatste jaren explosief toegenomen.

Veel fijngevoelige mensen hebben de laatste jaren klachten door deze straling. Het zijn teveel prikkels voor het immuunsysteem. Ze krijgen symptomen als extreme moeheid, slapeloosheid, hoofdpijn, duizelingen en misselijkheid,
Diospyros kaki Creveld helpt bij de klachten veroorzaakt door deze vormen van straling.
Na inname ven Diospyros zie ik steeds verbeteringen optreden. Soms heel snel en andere keren heeft het wat meer tijd nodig. Ik zie eerst dat vrijwel altijd de slaap snel verbetert; daarna verminderen de andere klachten.

Voorschrift bij straling
Bij de gevolgen door straling (b.v. WIFI, Fukushima): Diospyros kaki Creveld 12K en 30K. Na 2 maanden 200K erbij.

De eerste twee weken alleen de 12K granules.
Na twee weken afwisselend 12K en 30K.
Na twee maanden 200K potentie erbij in afwisseling met de 12 en 30K.

Beginnen met Diospyros Kaki 12K (twee korrels) om de dag. Indien nodig daarna elke dag. Later afbouwen naar twee keer in de week.

Middel niet oplossen in water.
Radio- en chemotherapie
De Kaki is voorgeschreven zowel tijdens als na radio- en chemotherapie. Ook heb ik enkele patiënten behandeld die zes tot zeven jaar na de kuren nog steeds klachten hadden. Het gebruik van de middelen had steeds positieve resultaten. De patiënten hadden aanmerkelijk minder problemen met de bijverschijnselen van deze therapieën. Ze hadden minder klachten zoals moeheid, het algemeen niet lekker voelen, haaruitval en huidklachten door de bestraling. Wat ook opvalt, is dat men zich er psychisch beter bij voelt. Paniekklachten verdwijnen snel; men voelt zich beter in balans, rustiger. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de kanker en/ of de uitzaaiingen tijdens of na de kuren sneller dan verwacht kleiner werden en/ of verdwenen. Uitzaaiingen kunnen verdwijnen (borstkanker met uitzaaiingen (e-mail arts, 2004)). Reguliere artsen zijn soms verbaasd hoe snel de kankerplekken kleiner worden. Ulrich Welte schrijft dat Diospyros inwerkt op de ‘mythe van kanker’ (e-mail 2007).
Indien de patiënt naast de kanker en radio- en/ of chemotherapie ook een zwaar trauma (PTSS) heeft, wordt er psychisch nog directer gereageerd op de homeopathische middelen gemaakt van de Kakiboom.

Casuïstiek radio- en chemotherapie

Casus 1
Een leukemie patientje onderging gedurende acht maanden chemotherapie. Hij gebruikte de Kaki tijdens de therapie en hij kon gewoon blijven eten en rondlopen. Zijn haar viel pas na zeven en een halve maand chemokuur uit. Eén jaar na het einde van de therapie, gaat het nog steeds goed met het kind (e-mail therapeut, 2002).

Casus 2
Een vrouw had 40 jaar voor de homeopathische behandeling cysten aan de eierstokken en acht jaar voor deze behandeling borstkanker. Zij onderging een borstbesparende operatie. Eén jaar later had zij uitzaaiing aan beide kanten. Ze is zes weken bestraald. Daarna volgde het weghalen van beide borsten inclusief het verwijderen van uitzaaiingen in de oksels. Tot slot een experimentele chemokuur van enkele maanden.
Ze is zeven jaar na de operatie, de bestraling en de chemokuur nog steeds erg moe. Ze slaapt slecht, ziet er geel uit en ruikt nog naar de chemokuur/ kanker. Ze heeft dun haar, is doof voor hoge tonen en haar voeten zijn doof. Ze is vaak duizelig door beschadiging van het evenwichtsorgaan. Ze wilde jarenlang geen witte sokken dragen want zij moest met witte sokken naar de operatiekamer (het wit en zwart thema van de Kaki). Ze leeft met iedereen mee, ze bezoekt zieken en gunt zichzelf geen rust. Er is altijd wel wat voor anderen te doen.
Zij is in de oorlog in een huis naast de spoorlijn geboren. De kinderwagen waarin ze lag is door Duitse beschietingen geraakt. Tussen de beschietingen door is ze uit de wagen gehaald. Ze hadden joodse onderduikers in huis.
Voorschrift: zes keer Diospyros kaki Creveld 10M één keer per week.

Zes weken later is ze veel minder geel en is de geur afgenomen. Ze heeft meer energie, ze is laconieker en stoot taken af. Het opgejaagde gevoel is afgenomen en het slapen is veel beter. De doofheid en duizeligheid zijn hetzelfde.
Voorschrift: dertig keer Diospyros kaki Creveld 30K om de dag.

Vier maanden later zijn de gele kleur en de geur verdwenen. Ze heeft veel meer energie. Het slapen is veel beter en het opgejaagde gevoel is sterk verminderd. Ze doet meer samen met haar man.
Voorschrift: twaalf keer Diospyros MK één keer per maand. Zeven maanden later gaat het nog beter. Anderen zeggen de laatste tijd regelmatig dat ze er goed uitziet. Twee jaar later gaat het nog goed met haar. De duizeligheid en doofheid zijn niet verminderd. Tien jaar later is de kanker terug gekomen en is de vrouw overleden.
Voorschrift bij radio- en chemotherapie
Bij de gevolgen tijdens en na radio- en/ of chemotherapie: Diospyros kaki Creveld 12K en 30K. Na 6 weken 200K erbij.

De eerste twee weken alleen de 12K.
Na twee weken afwisselend 12K en 30K.
Na 6 weken 200K potentie erbij in afwisseling met de 12 en 30K.

Voor de radio- en chemotherapie om de dag twee korrels tegelijk.
Tijdens de therapie elke dag ’s avonds twee korrels tegelijk.
Twee weken na de therapie weer twee korrels om de dag.
Na enige tijd verder afbouwen.

Middel niet oplossen in water.
Casuïstiek radioactiviteit/ Tsjernobyl:
Eind 2004 kreeg ik in mijn praktijk een vrouw uit Duitsland met vreemde klachten na de ramp in Tsjernobyl (1986):

De vrouw vertelde dat ze in haar tuin aan het werk was en dat ineens haar gezicht onder het bloed zat. Bloed liep uit haar hartgebied. In haar huid zaten diepe gaten zowel in haar gezicht als in haar hartstreek. Op haar handen en voeten zaten dikke blaren. Ze zei: “Zoals Jezus aan het kruis”. Haar haren vielen uit in 1986. Binnen tien dagen was ze tien kilo aangekomen en ze had een vergrote schildklier. Ze voelde zich toen tot in de kern volledig veranderd. Ze zei dat ze als een geigerteller leefde; ze kon voelen en vaststellen of het voedsel wel of niet goed voor haar was. Als het niet goed was en ze het toch at, kreeg ze blaren in haar mond. Ze kon alleen zwarte kleren dragen (wit en zwart thema).
Haar klachten in 2004 zijn: veel littekenweefsel, vooral in haar gezicht. Blaren aan haar voeten, niet meer aan haar handen. Anemisch en laag ijzergehalte in haar bloed; artsen kunnen geen oorzaak hiervoor vinden. Ze slaapt weinig. De vrouw heeft veel infecties; onder andere ontsteking van de amandelen en ze is vaak verkouden. Ze heeft last van neusbloedingen links, ze heeft weinig energie. Ze kan haar emoties niet meer transformeren. Ze neemt de dingen die rondom haar gebeuren teveel in zich op. Ze heeft veel Pluto aspecten (astrologisch). “Ik breng onnodige offers. Ik ben aan het kruis geslagen. In Tibet heeft een Lama gezegd dat ik er ben om met het lijden van de wereld te werken. Ik maak me tot lam der wereld. Ik moet voor alles vechten, ken veel strijd en crisissituaties.”
Voorschrift: Diospyros kaki Creveld 30K éénmalig, na een maand 200K en dit nogmaals na een maand.

Drie maanden later: de laatste inname was een maand geleden (200K). Het gaat goed. De eerste inname viel samen met de Tsunami (2004): “Ik werd wakker, het voelde als Tsjernobyl maar het verschil was dat ik me nu niet overstroomd voelde. Ik voelde dat me geen schade berokkend was, dat was heel verbazingwekkend. Ik heb mijn fijngevoeligheid teruggekregen. Ik ben nu meer geaard, ik kom weer thuis.”
Ze is gedurende drie maanden niet ziek geweest. De laatste jaren was ze altijd verkouden, moest ze hoesten en had ze angina. Iedereen was ziek, zij niet. In haar bloed is kinkhoest aangetoond, maar ze heeft niet gehoest. Artsen wilden dat ze antibiotica innam maar dat heeft ze niet gedaan en ze heeft niet met hen daarover gestreden. Ze is verbaasd dat haar systeem zo snel verbeterd is. Ze heeft de tuin en kelder opgeruimd, ze kon dat eerder niet vanwege haar vermoeidheid. Ze heeft haar relatie beëindigd en heeft zin in nieuwe verbindingen. Ze heeft veel nieuwe ideeën. Ze was geblokkeerd. Ze zei: “Ik voel nu minder mee met anderen, ik verlies mezelf niet meer.”
Haar huid is beter. Alle wonden zijn al een tijdje geheeld. De eerste twee maanden had ze geen ontstekingen nu heeft ze er weer een paar. Onder haar voeten zijn de blaren weg. Deze zijn na inname van het middel direct weggegaan en niet meer teruggekomen.
De crises zijn nu anders. Ze gaat niet meer naar anderen toe met een hulpvraag, ze weet dat ze het zelf kan. Ze slaapt nog steeds niet veel maar wel goed. Haar bloed en ijzergehalte zijn verbeterd. Ze heeft weinig neusbloedingen gehad.
Voorschrift: Diospyros kaki Creveld 10M 3x (1x per maand).

Na enkele maanden telefonisch consult: het gaat allemaal weer een stuk beter. Haar huid is erg verbeterd.
DU/ verarmd uranium
Een van de toepassingen waarbij Diospyros kaki goed zou kunnen helpen, zijn de klachten die ontstaan na besmetting met verarmd uranium. Dit komt veel voor bij militairen in oorlogsgebieden. Ze krijgen onder andere te maken met uraniumkogels. Ik heb nog geen mensen in mijn praktijk gehad met klachten hierdoor.

Planten en straling
In 2007 zijn er proeven gedaan met planten: kastanjebomen met bloederziekte en een bananenplant. Het idee was dat als onderliggende oorzaak de plant en de bomen verzwakken door teveel straling.

De proef met een bananenplant: deze staat in een kamer met een dect-telefoon ernaast en dicht bij een toren met zendmasten voor draadloze-telefoons erop. De bananenplant zag er voor de proef slecht uit. De oude bladeren waren bruin, maar ook de jonge, nieuwe bladeren werden snel bruin en verschrompelden. Na het regelmatig geven van water met daarin Diospyros kaki Creveld 200K opgelost, kreeg de plant al binnen enkele weken nieuwe, mooie, gezonde bladeren die gezond bleven.

De laatste jaren hebben veel bomen allerlei ziektes. Zo heeft de kastanjeboom onder andere last van de bloederziekte en schimmels.
Er is een proef gedaan met zieke kastanjebomen (bloederziekte) dichtbij zendmasten. Deze bleken na behandeling met Diospyros kaki Creveld 200K al snel geen last meer te hebben van de straling (gemeten met een Lech-antenne). Helaas verdween de bloederziekte niet direct (e-mail H. Tuitert, 2007).
In een eigen proef met een paar zieke kastanjebomen bleek dat na het geven van Diospyros de bomen al snel herstellende baststroken gingen maken onder de loslatende bast. Hierdoor werden ze vitaler. Deze bast zat in 2007 los door de bloederziekte. De bloederziekte en andere aantastingen verdwenen helaas niet.
Mijn hypothese is dat de Kaki de stralingsproblemen die de bomen verzwakken, helpt oplossen. Daarnaast moeten er waarschijnlijk andere middelen aan de bomen gegeven worden ter bestrijding van de infecties. Dit is zeker een wetenschappelijk onderzoek waard.

Voorschrift bomen
Doe twee korrels Diospyros kaki Creveld 200K in een schone anderhalve liter fles gevuld met schoon water. Schoon water is: gekookt en afgekoeld water, mineraalwater of gefilterd water. Twee korrels oplossen en de fles flink schudden.
Geef per boom anderhalve liter van deze oplossing twee keer per maand gedurende zes maanden en daarna één keer per maand. Giet de oplossing rondom de boom tegen de basis van de boom aan. Ook op de grond rondom dichtbij de stambasis van de boom zodat de wortels het water met de Kaki kunnen opnemen.
De eerste maand eventueel elke week geven.

Dieren en straling
Sinds de winter van 2006/2007 hebben bijen over de hele wereld te maken met de Verdwijnziekte (Colony Collaps Disorder). Veel bijen komen niet terug in hun kast of korf. In Duitsland heeft een onderzoeksgroep (Landau Universiteit) onderzoek verricht naar deze ziekte. Ze hebben gekeken of straling hier iets mee te maken heeft. Uit hun onderzoek blijkt dat bijen last hebben van mobiele telefoons. Ze groeien niet goed en ze kunnen hun kast/ korf niet meer terugvinden.

Ook is al bij sommige vogels gebleken dat ze verdwalen tijdens hun trek. Ze kunnen hun route niet vinden, waarschijnlijk mede door verstoring van het elektromagnetisch veld van de aarde door onder andere zendmasten. Vogels zijn tijdens hun trek afhankelijk van het elektromagnetische veld van de aarde. (Landau Universiteit)
Aan de universiteit van Lund in Zweden is een test gedaan waarbij ratten een lange tijd blootgesteld zijn aan de straling van een mobiele telefoon. Na vijftig dagen was de vorm van de hersenen veranderd en waren vele tumoren aanwezig in de hersenen.
Ook voor dieren die last hebben van straling zal de Kaki een goed geneesmiddel zijn.
Samenvatting
De nieuwe homeopathische middelen Diospyros kaki Creveld en Radix Diospyros kaki Creveld zijn gemaakt van de Kaki-boom in Nagasaki die de plutoniumbom in augustus 1945 overleefd heeft. De boom in Nagasaki staat voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, voor overleven en het begin van de hoop.
Thema’s uit de provings zijn onder andere: overleven, oorlog, gevaar, verkrachting, vuur, vervallen huizen, dood, mismaakte mensen en liefde.
De middelen worden sinds het jaar 2000 voorgeschreven door therapeuten en artsen. Ze zijn voorgeschreven aan mensen met problemen door radioactiviteit (Tjernobyl), straling zoals radiotherapie, zendmasten en door giftige stoffen zoals chemotherapie. Daarnaast zijn ze voorgeschreven aan mensen met mentale, psychologische en lichamelijke klachten door een trauma (PTSS) door onder andere oorlog, rampen en vuur.
De Kaki zal ook dieren en planten helpen bij hun problemen door straling.
Literatuur:
Creveld, M. 2001. Diospyros kaki, de Wereldboom; droomproving o.l.v. M. Creveld. Dynamis 2001: 25 (ook in het Engels verschenen in LINKS 3/02).
Creveld, M.; 2001-2008. Diospyros kaki Creveld, helpt ons te overleven bij veel trauma’s van deze tijd: Radioactiviteit, Elektromagnetische Straling, Oorlog, Rampen, Vuur. 185 (Nederlandse en Engelse uitgave).
Creveld, M. 2003. Overleven na brand en borstkanker, casuïstiek van Diospyros kaki. Creveld. Dynamis 2003: 30 (ook in het Engels verschenen in LINKS 1/04).
Creveld, M. 2005a Diospyros kaki Creveld, informatie over repertoriumrubrieken. Dynamis 2005: (ook in het Engels verschenen in LINKS 06).
Creveld, M. 2005b Diospyros kaki Creveld and Trauma. Ongepubliceerd. Op te vragen.
Creveld, M. 2010 Three trees, survivors on earth. 289
Stever, H., und all. 2006. Verhaltensänderung der Honigbiene Apis mellifera unter elektromagnetischer Exposition. Uni-Landau.
Informaties zijn te krijgen bij: Marijke Creveld tel: 0031 (0)38 4542687; [email protected]; www.diospyroskaki.nl; www.homeopathiecreveld.nl

De homeopathische middelen Diospyros kaki Creveld en Radix Diospyros kaki Creveld kunnen besteld worden in de K-potenties: 12, 30, 200, M, 10M en 50M bij de Hahnemann apotheek Tel.: +31 72 5325 373; Email: [email protected]; www.hahnemann.nl; bestelling vanuit Nederland met recept van een arts of erkend therapeut.
Zonder recept: Apotheek Denys België; tel: 0032 9 225 20 69; e-mail: [email protected]; www.apodenys.nl

De boeken ‘Diospyros kaki Creveld, de Wereldboom’ en ‘Three trees survivors on earth’ waarin onder andere de gehele proving, 10 casussen en veel rubrieken voor het repertorium, kunnen besteld worden in het Engels bij boekhandel Merlijn tel. 0031 (0)23 5511991.


www.diospyroskaki.nl