Evomotion – nieuwsbrief

Informatie over de actuele vormen van aciclovir (crèmes en zalven) is niet opgenomen in deze bijsluiter. Sommige geneesmiddelen zijn niet geschikt voor aciclovir 200mg y 800mg mensen met bepaalde aandoeningen, en soms is een geneesmiddel mag alleen worden gebruikt als extra zorg is genomen. Om deze redenen, voordat u start met het innemen van het geneesmiddel aciclovir het is belangrijk dat uw arts weet:
Als u zwanger bent, probeert zwanger worden of borstvoeding.
Als u problemen hebt met uw nieren werken.
Als u neemt of gebruik van andere geneesmiddelen. Dit omvat alle geneesmiddelen die u gebruikt, die beschikbaar zijn om te kopen zonder recept, zoals kruiden en complementaire geneesmiddelen.
Als u ooit een allergische reactie op een geneesmiddel.
Info: herpes-stop.info

Nieuwe ontwikkelingen op het watergas gebied. 
De eerste 50 KWh WKK werkend met watergas is een feit. 

 

 Hoe het begon. (klik hier voor de film)

Een blik in de werkplaats in Maastricht waar we al wat beelden van de nieuwe ontwikkelingen kunnen ontwaren.

Een jaar in stilte rustig werken is achter rug. 
Spoedig kunnen geintresseerden zelf de resultaten komen zien.

Op uitnodiging.  Laat Frank svp nog even met rust. 

 

Wetenschappers die nu al willen weten hoe dat nu kan, bestudeer het werk van Fons Wils.
zie ook – wie is Fons Wils
Er zou een  link tussen bewust zijn (ziel) en materie zijn.?
Waar komt alles vandaan? interessant stukje over een opperwezen?

 

Mind over matter – filmpje

 

Gesteld wordt dat Zero Point Energy – nulpuntenergie – energie uit het vacuum een onjuiste aanname is.??
Het is "het zijn" dat een interactie met de materie aangaat.? Ook andere theorie‰n komen nu op de tocht te staan.?
Oeps, dat is wel even slikken. Is het zo anders dan we altijd aangenomen/geleerd hebben?
Tijd voor verdere bestudering van het werk van Fons, die te vinden is op: www.ontheorigin.com

Ik vind dat het de moeite waard is zijn informatie eens goed door te lezen.

Niburu heeft deze nieuwsbrief ook opgenomen en het is interessant de reacties te lezen. 
Bedenk dat de vervuiling van olie/gas met dit systeem afwezig is.
Alleen daarvoor is het al een mooie ontwikkeling.

En de olie prijzen gaan weer omhoog!.
Hoe lang nog laten we ons manipuleren?. 

 


 

Nieuwbrief van Evomotion Augustus 2013

 

Het begin van Evomotion.

Het avontuur is begonnen in Barneveld. Daar was de toenmalige vestiging van Niburu. Frank Collaris had daar zijn eerste voordracht gedaan over vrije energie. Vanaf dat moment is er een verbond gecre‰erd tussen Frank en Jeroen van Niburu. Het geheel was daarna snel verhuisd naar Soest. 
Daar was een eerste doorbraak door de komst van de sterspoel. Een klein apparaatje dat energie uit zijn omgeving aantrok. Vele workshops en presentaties volgden daarop. Daarna kwam er een scheiding tussen Niburu en het team van de vrije energie en zij gingen verder onder de naam van Stichting Niburu Free Energy. 
Onder de naam van de stichting ging het erg vlot. In een autogarage vlakbij Arnhem was het gelukt om een auto 100% op water te laten draaien en dat was het startschot voor het watergas project. 
Een heuse werkruimte in Maastricht was daarvan het directe gevolg en er kwam een productie op gang voor de inbouw van een besparingsunit bestemd voor auto’s. Gelukkig had Frank daar reeds ervaring mee zodat dit voortvarend aangepakt kon worden.
Eind 2012 was de breuk met Niburu compleet en hebben we waardig afscheid genomen van elkaar na een goed gesprek in Maastricht. 
Evomotion was toen een feit en het team stond stevig op zijn grondvesten.
Sindsdien is dat alleen maar gegroeid en op 11-07-2013 om 11 uur werden de aktes getekend voor de Evomotion Holding bv. 
 
Evomotion is nu een bedrijf met unieke statuten. Zo is er opgenomen dat Evomotion een sterk maatschappelijk betrokken bedrijf is dat volledig handelt volgens de rechten voor de mens en het manifest van de aarde. De doelstelling en het gedachtegoed van Niburu free energy is dus niet gewijzigd maar wel de vorm. Het geheel is volwassen aan het worden. Wij willen ook hiermee laten zien hoe men zaken doet na 2012. 
 
De visie van Evomotion is leidend voor de beslissingen die worden genomen binnen de organisatie.
Deze visie heeft niets te maken met winstmaximalisatie maar met het inrichten van een nieuwe maatschappij. Deze nieuwe maatschappij kan alleen nog maar duurzaam worden willen wij onze beschaving naar het volgende niveau krijgen. 
Over alles wordt nagedacht en tot in de kleinste details doorgevoerd om dat voor elkaar te krijgen. 
Een dergelijk bedrijf trekt zich niets aan van de agenda van de overheid of welk andere instantie dan ook maar vaart zijn eigen koers naar werkelijke duurzaamheid. 
Het is dus onvermijdelijk dat u andere zaken zult tegenkomen bij ons dan wat u gewend bent. 
Wij zien de toekomst met vol vertrouwen tegenmoet en zijn verheugd dat wij ons steentje kunnen bijdragen.
 
 De besparingscel voor de auto en bus genaamd de motion  2.1
 
Evomotion is snel groot geworden door de komst van de besparingscel de motion 2.1. Het was het startschot voor een productiecel die inmiddels in 50 auto’s is geplaatst. 
De motion kende sterk wisselende successen en het bleek lang niet altijd gemakkelijk te zijn om te installeren. Hieronder vindt u een samenvatting van het verhaal. 
Maar voordat wij dit uiteen zetten moeten we zeggen dat er een beslissing is genomen ten aanzien van de motion. 
 
Het besluit is genomen dat we gaan stoppen met besparingsunits in auto’s met boordcomputers.
Deze afweging is weloverwogen gemaakt en heeft niet alleen een technische reden. 
 
De allerbelangrijkste reden is dat wij ons geheel willen focussen  op het 100% rijden op kraanwater . Dat is namelijk de enige brandstof die er nodig is om een motor te kunnen laten functioneren. 
100%  water is de reden geweest om dit avontuur aan te gaan en we zijn teveel afgeweken van dat proces.
De reden voor besparing is in de eerste instantie het geld geweest. Dat hadden we namelijk nodig om verder te komen. Ontwikkelen kost nu eenmaal erg veel geld. 
Inmiddels is de technische voorruitgang dermate voorspoedig dat de 100% motor in een professioneel jasje nu bijna klaar is. Aangezien we het niet doen voor het geld is dan nu de tijd om dat deel van de besparingscel los te laten.
 
Daarnaast zijn we op zoveel problemen gestoten met besparen dat men zich moet afvragen of het wel de moeite waard is. 
 
Graag neem ik u mee op een tocht door de tijd en de ervaring van Evomotion in het kader van openheid. 
 
 
Vele diverse cellen zijn in de loop van de tijd gebouwd. Uiteindelijk is de motion 2.1 geboren en daar hebben we grotendeels het wagenpark mee uit
gerust.
Het voordeel wat we hadden met dit model is de compactheid van het geheel. Het is 1 systeem dat redelijk eenvoudig achterin de auto ingebouwd kan worden. Het maakt een snelle montage en demontage mogelijk. Door het systeem actief te koelen hadden we geen last meer van te warme cellen. De elektronica was ook doorontwikkeld en dat maakte het mogelijk om het ampŠre goed te kunnen regelen en dus ook de productie van de cel. 
De reden echter dat de resultaten van besparing ver uit elkaar lagen was echter niet de kwaliteit van de cel maar van de boordcomputer.
De autofabrikanten hebben erg veel aandacht besteed om enkele zaken in de boordcomputer te bouwen waardoor de besparing werd geneutraliseerd. De ene fabrikant was met een bepaald model daar beter in dan de anderen. 
Als we een model gevonden hadden zoals de Ford Mondeo station wagon die zeer goed reageerde op de cel dan bleek dat alleen te zijn op de uitvoering van de 1.8 liter motor met het bouwjaar van 1996. Het model van 1997 had een geheel andere besparingsuitkomst. 
Daar waar je dus met gemak 40% besparing haalde was het niet altijd gegarandeerd voor de hele lijn van diezelfde auto’s. Hier zijn we erachter gekomen dat de soort boordcomputer erg veel invloed heeft op het succes van besparen. 
Wij dachten in het begin dat het model altijd hetzelfde was maar niets is minder waar. Het blijkt dat een model verschillende boordcomputers kan hebben van hetzelfde jaar. Dus als men succes heeft met de bewuste Mondeo van 1996 dan kan een gelijk model van hetzelfde jaar anders reageren. 
Er zijn namelijk diverse fabrikanten van boordcomputers zoals Siemens of Bosch. 
De reden dat autofabrikanten dit hebben gedaan is ons onbekend.
Men weet dus niet van te voren welke boordcomputer in de auto is geplaatst. Dat maakt het besparingsplaatje er niet gemakkelijker op.
 
Daarnaast zijn er verschillende mechanismes in de auto ingebouwd die de boel ook danig verstieren. 1 daarvan is de achteraf controle. 
Dit is hoe het werkt.
De auto rijd 1000 kilometer. In deze tijd kijkt de boordcomputer hoeveel brandstof de motor heeft gebruikt ten opzichte van de afstand. Als de afwijking groter is dan de ingebouwde marge dan gaat de boordcomputer automatisch brandstof bijspuiten na deze 1000 kilometer.
In de praktijk hebben we geconstateerd dat sommige auto’s zoals de Volkswagen Transporter of de Opel Vivaro en anderen de eerste 1000 kilometer een besparing lieten zien van ongeveer 40% +.
Na deze 1000 kilometer ging het bergafwaarts terug naar af. De besparing na enkele kilometers verder was geheel verdwenen. Een oplossing was echter even voorhanden in de vorm van het resetten van de boordcomputer. Dit werkte prachtig maar dit heeft helaas een gevaar. Het kan namelijk zijn dat dit resetten de boordcomputer beschadigd. Het risico op schade is daardoor behoorlijk toegenomen. Daarnaast is het resetten ook niet altijd praktisch uitvoerbaar. 
 
Omdat wij ons verantwoordelijk voelen voor het eindresultaat hebben we zeer vaak vele uren besteed aan auto’s om het resultaat te verbeteren. Soms is dat gelukt maar soms ook niet. 
Bij sommige mensen was de besparing dermate weinig dat we zijn overgegaan tot demontage van het systeem.
Dit was voor ons een behoorlijke financi‰le strop. Eentje die we ook niet konden gebruiken omdat we voor het 100% systeem gingen. Daarom hadden we besloten om weinig ruchtbaarheid te geven aan de motion 2.1 omdat we eerst de boordcomputer meester wilden zijn. 
 
1 lichtpuntje kwam aan de horizon met de komst van de volochip.
 
Deze chip is van Amerikaanse makelij en moet direct op de OBD 2 stekker van de auto gemonteerd worden. We hebben deze chip in eerste instantie op de auto’s gemonteerd die we niet zuiniger kregen. Dit had wonderwel op de geselecteerde auto’s direct het gewenste effect. 
We waren erg blij hiermee en we gingen dus over naar een pakket waarin de chip als basis werd opgenomen. Helaas bleek daarna dat het succes ook met deze chip sterk wisselde. Natuurlijk beloofde de fabrikant dat iedere auto in de betreffende lijst zou reageren op de chip. In de praktijk
was dit echter niet zo.
De conclusie was dus dat de besparing te laag was voor het werk wat erin ging. Mensen willen namelijk een economisch voordeel halen bij het systeem en dat is logisch.
Als we echter de problemen geheel wilden tackelen dan betekende dat het vervangen van de gehele boordcomputer. Technisch is dit mogelijk maar economisch niet. De prijs van het systeem wordt dan dermate duur dat de terugverdientijd  te lang is. 
Persoonlijk vond ik het erg jammer dat het merendeel van de  klanten keken naar het economische model en niet naar de uitstoot. Deze werd namelijk altijd vele malen lager. Echter was dit voor hen niet voldoende om het systeem te behouden. 
 
Er is dus veel ervaring opgebouwd in de loop van de tijd. Ervaring om uit te putten voor diegene die dat wil want wij geloven in openheid. 
 
Wij weten dat er diverse fabrikanten zijn van watergascellen die tegen diezelfde problemen aanlopen. Echter zullen zij hierover niets communiceren want hun uitgangspositie is het maken van winst. Dit is natuurlijk ieders goed recht maar we hebben er moeite mee als dat ten koste gaat van de klant. HHO is namelijk een brandstof alternatief en dat hoort ook met de grootst mogelijke zorg in de markt te worden gebracht. Dit om te voorkomen dat mensen dit alternatief niet serieus nemen vanwege onprettige ervaringen. 
 
HHO verdient wat ons betreft alle positieve aandacht die het kan krijgen. 
Dat is voor ons ook een zeer belangrijke reden geweest om de communicatie hierover naar de buitenwereld te stoppen tot het moment dat vele vragen zijn beantwoord. 
 
Service bestaande klanten:
Natuurlijk blijft de service voor bestaande klanten van de motion bestaan.
Mede door hen zijn we gekomen waar we nu zijn. Het heeft een schat aan informatie opgeleverd die wij hard nodig hadden om vooruit te komen. Wat betreft de investering is gebleken dat er veel meer is in gegaan dan eruit gekomen dus daar hadden we het niet voor hoeven te doen.
 
Nieuwe celtechniek:
 In ons laboratorium zijn we erin geslaagd om een verbeterde cel te ontwikkelen die niet alleen minder energie verbruikt maar ook een hogere kwaliteit gas produceert. 
 
U hoort het goed. Er zit namelijk verschil in de kwaliteit van het gas. Deze verschillen zijn zelfs zeer groot. Het is dus niet alleen belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid van het gas maar ook naar de kwaliteit en wat men wil doen ermee. 
Zo hebben we geleerd om het gas dat te laten doen wat wij willen. We kunnen het gas op deze manier meer of minder explosief maken. Ook is het mogelijk om de vlamtemperatuur te optimaliseren door slim te sturen en te informeren.
 
We kennen de cellen wel die al vele jaren in de handel zijn met gaten in de platen. Deze gaten zijn bij onze nieuwe cel verdwenen. Het water wordt op een andere manier in de cel gebracht en het gas wordt snel afgevoerd. Hierdoor is er geen kortsluitstroom meer in de cel.
 
Het resultaat is dat de cel minder warm wordt en minder verbruikt. De explosiekracht is ook hierdoor fors toegenomen. Daar waar wij eerder 30 liter gas nodig hadden per minuut om een motor 100% te l
aten lopen verbruikt deze nu maar 20 liter. Dat is een aardig verschil.
 
Deze hogere gas kwaliteit hebben we echter nooit getest op besparingssystemen maar alleen op 100%. 
Tevens zijn deze nieuwe cellen op druk te zetten en hebben ze geen bouten meer die erdoorheen lopen.  Het resultaat daarvan is een cel die geheel dicht blijft en geen problemen meer heeft van een eventueel lekkend rubber. Tevens laat een duurtest zien dat er geen slijtage is op de platen.
Al met al een zeer prettige ontdekking die de weg vrijmaakt voor een geheel nieuwe generatie van professionele cellen. 
Jammer genoeg zijn deze nieuwe cellen niet gemakkelijk na te maken door de klusser in de schuur. Het vereist speciaal materiaal en gereedschap om iets dergelijks in elkaar te zetten. 
Het is natuurlijk ook logisch dat dit gaat gebeuren omdat de markt nu eenmaal professionele systemen vraagt. Het risico dat er iets ontploft door ondeskundigheid is in de markt niet voor te stellen.
 
Besparing op gas gestookte ketels:
Gasgestookte ketels  hebben geen last van boordcomputers en kunnen dus gemakkelijk worden verrijkt met een watergasinstallatie. De besparing kan aanzienlijk zijn.
De hoogte van de besparing hangt vooral af van hoever de eigenaar van de gasgestookte ketel wil gaan. 
Alles heeft te maken met investering en terug verdientijd. 
Wij hebben de kennis om diverse soorten van gaskwaliteit te maken om de gewenste effecten te behalen. 
 
Deze systemen worden enkel uitgevoerd met computersturing zodat de veiligheid gewaarborgd is. 
Het besturingssysteem is door Evomotion zelf ontwikkeld en voldoet aan alle eisen die de industrie stelt. Zo is de productie van watergas strikt gescheiden van de elektronica en wordt gewerkt met zeer hoogwaardig materiaal.
Bij ons kunt u terecht als het goed en veilig moet zijn. 
De Evomotion systemen zijn niet meer te vergelijken met de systemen die u vindt op internet die worden aangeboden voornamelijk uit andere landen zoals Amerika of Portugal.
 
De Cawa engine:
Dit is een zogenaamde WKK installatie. Dit staat voor warmte kracht koppeling.
Er is een benzine motor die licht wordt aangepast voor watergas welke  een dynamo gaat aandrijven.
De warmte van de motor kan desgewenst  gebruikt worden om de eventuele woning of bedrijfspand te verwarmen.
De elektriciteit kan worden terug geleverd aan het netwerk of het kan als een stand-alone  systeem worden gebruikt.
Het enige wat de Cawa engine nodig heeft hiervoor is kraanwater!!
De eerste cawa engine is bijna klaar. 
Het is een volledig computer gestuurd systeem met unieke oplossingen. De cawa engine is berekend op 8500 draaiuren. 
Diverse vermogens zijn realiseerbaar vanaf 50 tot 6000 KwH.
Het systeem voor 50 Kw elektrisch vermogen kost € 85.000,– en heeft een terugverdientijd van ongeveer 1,5 tot 2 jaar. 
 
Het eerste model heeft een 50 Kwh elektrisch vermogen en 65Kwh Thermisch vermogen.
 
Het prille begin
De cawa engine is de doorbraak waar wij heel hard voor gewerkt hebben binnen Evomotion.
Het zal de markt behoorlijk op zijn kop gaan zetten want hierdoor is er overvloed gecre‰erd in een wereld die wordt beheerst door schaarste.
Niet alleen doen we dat met een behoorlijk vermogen als begin maar de cawa engine is ook nog technisch het meest vernuftige wat er geboden kan worden in de WKK techniek.
Zo is de motor met enkele handgrepen makkelijk eruit te halen zodat de revisie van de motor kan gebeuren in de fabriek i.p.v. op locatie. Een gereviseerde motor wordt daarna terug geplaatst. Dit geld voor alle onderdelen van de Cawa engine. Een zeer snelle en doeltreffende opbouw van het systeem maakt dit mogelijk. Dit betekent dat de Cawa engine weinig onderhoud nodig heeft en vele uren kan draaien. 
Wat betreft het onderhoud en slijtage is dit ook noemenswaardig. Zo is er geen turbo of katalysator te bekennen. Ook zijn er nanofilters geplaatst om de olie te filteren. Dat betekent dat de olie niet meer vervangen hoeft te worden maar alleen maar bijgevuld.
De cawa engine is hiermee volledig duurzaam opgebouwd waardoor er een nieuw economisch plaatje ontstaat. Zo kan het systeem vele tientallen jaren dienst doen en slaan wij daarmee een andere weg in dan het economische model van tegenwoordig dat zich berust op de weggooi cultuur.
Het is een mooi stukje techniek geworden waarmee we de lat direct hoog leggen. We laten hier zien dat watergas in 1 keer volwassen is geworden en niet onder doet voor welk industrieel model dan ook.
 
Op het gebied van keuringen hoeven we ook geen probleem meer te verwachten vanwege de zeer hoge kwaliteit en veiligheidssystemen.
 
Dit najaar komt meer informatie over de Cawa engine en kan men bestellen.
 
Met vriendelijke groet,
Team Evomotion