Prof Begemann: Ik geloof niet dat er een klimaatcrisis is

Gepensioneerde professoren durven er tegen in te gaan omdat ze voor hun funding niet meer afhankelijk zijn van deze scam….

De professor stelt dat het zo simpel is dat je in Nedeland geen geld krijgt voor onderzoek naar het klimaat als je er er geen pro-”anti-CO2″ label op plakt.

Met dank aan de Theo Richel: De Groene Rekenkamer

De claim dat de aarde aan het eind van de vorige eeuw razendsnel is opgewarmd – ja, het hockeystickverhaal’ – is gebaseerd op een onderzoek aan slechts 12 bomen. Twaalf!. Behalve dat dit veel te weinig is om iets over de mondiale temperatuur te zeggen lijken de bomen ook nog eens speciaal geselecteerd te zijn om het opwarmingsalarm extra aan te zetten. Doet men hetzelfde onderzoek met andere bomen uit dezelfde omgeving dan is er plotseling geen sprake meer van temperatuursstijging aan het eind van de vorige eeuw. Dat is kortweg de meest recente serie ontdekkingen van de Canadese amateur statisticus Stephen McIntyre van het weblog ClimateAudit.org. Een nieuwe episode in de ondergang van de (peer reviewed uiteraard!) klimatologie.

Eerst een stukje voorgeschiedenis.

De mensen die zich vanaf de jaren 80 zorgen maakten over de toenemende uitstoot van CO2 in de atmosfeer hadden maar bar weinig bewijs dat er ook echt iets aan de hand was. CO2 is een broeikasgas – zeker – maar is de aarde wel werkelijk in een onrustbarend tempo aan het opwarmen? Tot dat moment ging men er van uit dat de geschiedenis van de temperatuur er uit zag als onderstaand plaatje (uit het IPCC Rapport van 1990). Het was in de Middeleeuwen blijkbaar behoorlijk warm geweest, en die periode was opgevolgt door de zogeheten Kleine IJstijd die pas in de 19e eeuw echt was afgelopen. Het zag er allemaal weinig verontrustend uit.

bron