Iedereen doet het met iedereen

Een reis van Einsteins relativiteit tot onderlinge verbondenheid
 Vanuit de wetenschap zijn veel dingen ontdekt waar we dankbaar gebruik van maken. Maar met die ontdekkingen ontstonden weer nieuwe vragen en bepaalde verschijnselen bleven onverklaard. Einstein liet zien dat ruimte en tijd relatief zijn; reis je sneller door de ruimte, dan ga je langzamer in de tijd. Hij bewees ook dat alle materie eigenlijk een vorm van energie is. Naarmate je zijn theorie‰n meer begrijpt, neemt je verbijstering toe. Bij mij in elk geval wel. Wetenschappelijke onderzoeken bewezen later Einsteins theorie‰n, maar er waren meer onderzoeken die andere bijzondere verschijnselen lieten zien die niet zomaar genegeerd kunnen worden. Mijn fascinatie nam toe.

Tijd en ruimte zijn niet alleen relatief, maar bestaan waarschijnlijk niet eens echt. Ze bestaan alleen maar om ons aardse bewustzijn vorm te geven. En waarschijnlijk verklaar je me helemaal voor gek als ik zeg dat materie pas bestaat als we die bewust waarnemen. Eigenlijk bestaat materie ook niet echt en is materie een vorm van energie. Alles om ons heen bestaat dankzij ons bewustzijn. Bovendien is jouw bewustzijn helemaal niet alleen het jouwe. Jouw en mijn bewustzijn horen bij een collectief bewustzijn waarin we elkaar kunnen be‹nvloeden. En als klap op de vuurpijl zitten jouw bewustzijn, maar ook je kennis en herinneringen, helemaal niet ergens tussen je hersencellen verstopt, maar in een alomtegenwoordig energieveld. 

Normaal haak ik af bij dit soort statements die thuishoren in een of andere esoterische of paranormale buitenpost. Ik ben een nuchter en analytisch persoon. Ik sta graag open voor nieuwe en onbekende zaken, maar dan wel graag overtuigend en op wetenschappelijke wijze verkregen. Dat lukte bij Einstein, maar daarna ook bij andere studies, zoals opgetekend door McTaggart en Laszlo. En zowaar begon ik te begrijpen waarom deze geponeerde stellingen misschien wel eens waar zouden kunnen zijn. In elk geval zijn ze aannemelijk gemaakt op basis van gedegen onderbouwingen.  

Daarom deze site. Ik wil je graag een fantastisch verhaal vertellen. Een verhaal dat inzicht geeft in de ogenschijnlijk bizarre relaties tussen ruimte, tijd, materie, kennis en bewustzijn. Een verhaal dat inzicht geeft in het ontstaan van alles en wat dat alles eigenlijk is. Een verhaal dat inzicht geeft in jouw en mijn relatie tot het grote geheel. Een verhaal hoe we elkaar kunnen helpen en dat als ik jouw help ik automatisch ook mezelf help. Een verhaal dat een doorkijkje biedt op het leven na de dood en wat eeuwigheid nu eigenlijk is. En bovendien een verhaal dat gebaseerd is op wetenschappelijke onderzoeken en de daaruit verkregen resultaten en niet op aardstralen, bovennatuurlijke verschijningen, dromen van afstammelingen van Atlantis of dergelijke. Het verhaal dat op deze site verteld wordt vereist geen bijzondere voorkennis en je hoeft geen bolleboos te zijn.

Ja, het verhaal is controversieel binnen de huidige wetenschappelijke wereld. Maar wel steeds minder. Steeds vaker erkent men dat de verklaringen speculatief zijn, maar de resultaten waarop ze gebaseerd zijn niet genegeerd kunnen worden. Zo ontstaat een merkwaardig consistent verhaal dat je hoe dan ook aan het denken zet en je beeld van de werkelijkheid in een nieuw perspectief plaatst. 


Welkom op OnsAllen.nl