Mediastilte rond STEORN

Nu de doorbrekende demonstratie van Steorn voorbij is, is het interessant om te kijken hoe de reacties zijn van de grote en kleine media. Eigenlijk is er geen enkele reactie

In navolging van Steorns mislukte demonstratie in 2007 in Londen waren er veel rapporten van de media die versloegen dat er weer een vrije energie claim in rook was opgegaan.  Maar na de demonstratie van afgelopen 30 januari 2010 in Ierland, is het moeilijk om enig nieuws te vinden hierover. Dit buiten een paar blogs en forums die toch al aandacht aan dit fenomeen schonken.

Ik ontving een interessant commentaar, dat illustreert hoe sommige Steorn enthousiastelingen zich op dit moment voelen: 

 
"Het is een schande dat een van de grootste doorbraken in technologie – mogelijk sinds het ontdekken van het vuur – ongemerkt voorbij is gegaan. Steorn heeft een verbazingwekkende taak gehad om deze technologie te vermarkten in het aanzien van onbeleefde bespotters.
Hun recente demonstratie heeft hun claims zonder twijfel bewezen, en elke skepticus is uitgenodigd om de stukken te lezen om alle andere mogelijke oorzaken te ontkrachten, met name fraude. Hoeveel langer kan de wereld op zijn luie gat zitten en maar napraten dat volgens de wet van de thermodynamica dit niet kan terwijl er een werkend prototype voor hun neus staat? Orbo zal ons leven veranderen, omarm het en verhoog het onderzoek op dit gebied."
 
Het gebrek aan aandacht schijnt de onderzoekers van Steorn niet te hinderen. Gedurende de afgelopen demonstraties hebben ze herhaaldelijk aangegeven dat de aandacht die ze willen krijgen niet die van de media is, of het gewone publiek, maar die van technici, ingenieurs en de productontwikkelgemeenschap.
 
Zij volgen hun business plan zoals ze dat van plan waren, met het openen van de SKDB en het laten inschrijven van mensen die hun centrum kunnen bezoeken in Dublin (Waterways Centre) om testen te doen met hun Orbo apparaat.
 
Wat is er nodig om de gevestigde media en de gevestigde wetenschap te laten focussen? Mijn idee is dat er een goed gerespecteerd en goed bekend individu in de wetenschappelijke of technische wereld moet komen die Orbo test en bevestigd wat Steorn beweerd. Het is waarschijnlijk dat een aantal van deze mensen moet opstaan om het publiek te overtuigen. Misschien is dat niet eens genoeg, en is gewoon een werkend Orbo apparaat dat je in de winkel kunt kopen overtuigend.
 
 
Sean McCarthy heeft gezegd dat hij de validatie van Orbo als een proces ziet, en niet als een enkel tijdsgebeuren, en tot nu toe heeft hij gelijk.
 
 
N.B. de Steorn groep komt voor een demonstratie naar Zaandam, lees er hier meer over