Uitvinder (80) bouwt overunitymachine

machine3-1024x5091De 80-jarige Paramahamsa Tewari uit India heeft eindelijk erkenning gekregen voor zijn levenswerk: een superefficiënte machine die stroom opwekt uit het vacuüm. Dat meldt de Indiase krant The Economic Times.

Een prototype dat door het bedrijf Kirloskar Electric is getest behaalde een efficiëntie van 165 procent, zo zei Murlidhar Rao, een collega van Tewari. Het bedrijf wil het apparaat nu samen met de uitvinder op de markt gaan brengen.

Afgelopen jaar bereikte Tewari, voormalig directeur van het Kaiga Atomic Power Station, een doorbraak toen zijn machine een efficiëntie van 238 procent behaalde. Dat betekent dat de hoeveelheid opgewekte energie 2,38 keer zo groot is als de benodigde energie om de beweging in stand te houden.

Dit is eigenlijk in strijd met de wet van behoud van energie, die in de thermodynamica bekendstaat als de eerste hoofdwet. Volgens deze wet kunnen machines niet meer dan 100 procent efficiëntie behalen.

Experts hebben de machine bestudeerd en goedgekeurd. Eén van de experts, die anoniem wil blijven, zei dat het apparaat zal worden gebruikt voor een windmolenproject. De machine wordt opgestart met behulp van een accu of het elektriciteitsnet en blijft eenmaal in beweging gezet voor eeuwig uit zichzelf voortbewegen zonder externe stroombron.

Het apparaat onttrekt elektronen aan het vacuüm. “Ruimte is de enige realiteit en heeft de potentie om enorme hoeveelheden stroom te leveren, als je maar de juiste technologie weet te gebruiken,” zei Tewari, die in de VS een internationale octrooiaanvraag heeft gedaan.

“Het probleem van de stijgende stroomconsumptie, met name door de industrie, kan op deze manier worden opgelost,” voegde hij toe. “Conventionele aggregaten halen een rendement van hooguit 90 procent. De mijne meer dan 200 procent.”