Zelfopladende batterij zorgt voor ophef in Dublinse pub-test

steornorboIers ingenieursbureau Steorn beweerde eerder een perpetuum mobile technologie te hebben gemaakt. In 2007 leverde Steorn met haar Orbo perpetuum mobile technologie niet de opbrengst die was beloofd in de strijd met de wet van behoud van energie. Acht jaar later steekt de Orbo opnieuw de kop op in een Dublinse pub in de vorm van een zelf-opladende batterij.

orbo-power-cube-silverBegin mei 2015 heeft is vermeende nooit-stervende-batterij bekend als de Orbo PowerCube heel kort verschenen achter de bar in Slattery’s pub op Grand Canal Street in Dublin, waar klanten werden getrakteerd op wat wordt beschouwd als één in een reeks van low key field-tests.

Kort nadat ik daar arriveerde en een beetje ceremoniële muziek kwam dit zilveren box ten tonele. De manager [van de pub] stond op een verhoging en zette het neer op een plank. Het was een vier bij vier-inch doos met het Orbo logo erop, ” zei patron Aidan Sullivan, die voor het veld test aanwezig was.

De manager haalde een mobiele telefoon tevoorschijn en sloot die aan op de doos, en leek te worden opgeladen,” voegde hij eraan toe.

Op de pub’s Facebook-pagina, beschrijft een vertegenwoordiger van Slattery’s  de Orbo als “een batterij met een perpetuum-mobile-motor die voortdurend de batterij oplaadt” en verder dat “de motor stopt nooit en heeft geen externe voeding nodig hebben.”

In theorie is deze technologie aangedreven door interactie van magnetische velden, die een accu opladen waar vervolgens de mogelijkheid is om elektronische apparaten voor onbepaalde tijd op te laden, zonder ooit zichzelf te hoeven opladen – een prestatie die de wetten van de thermodynamica zou trotseren.

Echter, de klanten bij Slattery’s lijken het met een korreltje zout te nemen en schrijven op Facebook: “Ik heb gehoord dat als je de stekker van een Orbo in een andere Orbo steekt het kan gaten in de onzonlaag kan herstellen.(LOL)”

Mensen die op zoek zijn om een Orbo in handen te krijgen zullen geduld moeten hebben. Steorn’s chief executive Shaun McCarthy vertelde The Irish Times : “We zijn niet bezig met het aanbieden Orbo producten, we zijn gewoon  een aantal fundamentele veldproeven aan het doen.”

Daarnaast zei  McCarthy dat het bedrijf niet bekend maakt op welke locaties de veldtesten worden gedaan.

Bron: http://www.irishtimes.com/business/technology/self-charging-battery-causes-a-stir-in-dublin-pub-test-1.2211622

Verder: